На Вінниччині у селі відкрили спорткомплекс, якому позаздрять і мегаполіси

Новини Вінниці

На Вінниччині у селі Іванів (Калинівський район) сьогодні, 24 серпня, відкрили спорткомплекс.  Майданчик поділений на кілька зон: футбольну, баскетбольну, тенісну та окрему –  для малечі. Там є сучасні тренажери, зручна вбиральня та навіть фонтан. Займатися спортом там можна безплатно.

Новий стадіон збудували на місці колишнього смітника. Понад десять років там було звалище. Щоб підготувати територію для спорткомплексу, було завезено тонни землі та щебеню. Загальна вартість комплексу склала близько чотирьох мільйонів гривень. Більшість грошей дали інвестори.

Михайло Кулик,  голова Іванівської об’єднаної територіальної громади каже:

Тепер маємо футбольну площадку –  42 на 22 метри для гри у міні-футбол. Унас молодь дуже полюбляє футбол.

Місцеві жителі не приховують радості, адже спорткомплекс буде для них і зоною відпочинку. Мовляв, раніше діти по вулицях бігали, в полях гралися, а тепер тут для них – стільки розваг.

Втілити мрію у реальність – допомогла децентралізація. До об’єднання громад сільський бюджет був 10 мільйонів гривень. Тепер – більше сорока. Саме завдяки цьому і змогли перетворити смітник на зону здоров’я. А ще в Іванові заасфальтували дороги і зробили освітлення. Капітально відремонтували школу й утеплили її. Відремонтовану школу відкриють першого вересня. А до кінця серпня  в класи завезуть нові меблі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *