У Вінниці відкриють перший будинок сімейного типу

Новини Вінниці

Сьогодні, 23 серпня, під час чергової сесії Вінницької міськради  депутати ухвалили зміни до бюджету, пов’язані з надходженням державних субвенцій. Завдяки цьому  у місті  незабаром буде відкрито  перший будинок сімейного типу, а п`ятеро дітей-сиріт та діти, позбавлені батьківського піклування,  отримають житло.

Так, понад 6 млн грн надійшли від держави на придбання квартир для дітей-сиріт та осіб з їх числа, а також на приміщення для будинку сімейного типу, який планують створити найближчим часом.

Ми придбали житловий будинок, який повністю підходить для того, щоб створити будинок сімейного типу. У нас є кандидати, які готові сьогодні всиновити до 10 дітей. Найближчим часом  плануємо його відкрити. Держава сьогодні налаштована на те, щоб діти виховувалися у сімейних формах виховання. Для Вінниці це буде перший будинок сімейного типу, – повідомила  заступник міського голови Галина Якубович.

Ще 11 млн грн субвенції з державного бюджету виділено на грошову компенсацію за житло для родин загиблих учасників АТО, загиблих учасників бойових дій на території інших держав, а також внутрішньо переміщених осіб-учасників АТО.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *