На Вінниччині затримано шахраїв, які продавали «віртуальне» паливо

Новини Вінниці

Вінницькими правоохоронцями викрито і задокументовано злочинну схему заволодіння коштами громадян під приводом продажу палива від імені відомих загальнодержавних мереж АЗС.

Використання відомих брендів дозволяло злочинній групі діяти в будь-якому регіоні України, полегшуючи входження в довіру до потерпілих.

Під час телефонних розмов злочинці видавали себе за представників мереж АЗС та пропонували придбати великі об’єми палива за ціною нижче ринкової.

У подальшому потерпілі поповнювали карткові рахунки, які видавались злочинцями за офіційні рахунки відомих мереж АЗС.

У різний час до складу групи входило 4 особи, у тому числі – молода дівчина. При цьому використовувались карткові рахунки, відкриті в різних банках, від імені понад 10 людей, причетність яких до злочинної схеми буде перевірятись.

Нині правоохоронцями області затримано організатора та активного учасника злочинної групи. Їм повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 190 КК України та до суду подано клопотання про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Вживаються заходи до встановлення потерпілих в інших регіонах України.

Прокуратура Вінницької області вкотре попереджає громадян про необхідність ретельної перевірки будь-якої пропозиції, яка надходить від невідомих осіб з невідомих номерів телефонів. Особливу увагу необхідно звертати на пропозиції придбання товарів чи послуг за ціною, нижче ринкової.

За інформацією: прес-служба прокуратури Вінницької області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *