Селище Десна приєдналося до Вінниці та отримало 250 тис. грн на ремонт доріг

Новини Вінниці

Сьогодні, 23 серпня, на черговій сесій Вінницької міськради депутати проголосували за  приєднання територіальної громади селища Десна Вінницького району до територіальної громади міста Вінниці.  Це стало першим кроком до створення Вінницької об’єднаної громади. 

Нагадаємо громада селища Десна, що у передмісті Вінниці, ще  2015 року висловила бажання приєднатися до обласного центру. Тоді були проведені громадські слухання, де мешканці селища підтримали таку ініціативу. 

Жителі Десни вже певною мірою інтегровані в суспільне життя Вінниці. Переважна більшість деснян працюють на вінницьких підприємствах. Діти відвідують вінницькі школи №29, 5, 6 та інші. Жителі Вінниці також працюють на підприємствах, які територіально знаходяться на території Десни: комбінат хлібопродуктів №2, Вінницький крупозавод, приватне підприємство  «Ранок» та інші.

Із міського бюджету Вінниці селище у попередні роки вже отримувало субвенції на соціально-економічний розвиток для реалізації інфраструктурних проектів на території Десни.  Сьогодні ж сесія вирішила надати  з міського бюджету міста Вінниці селищному бюджету Десни субвенції на соціально-економічний розвиток, зокрема –  250 тис. грн на ремонт доріг. 

Фото: urban.vn.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *