Вінницький нардеп Домбровський та співачка Руслана разом пропагуватимуть відновлювану енергетику

Новини Вінниці

У середу, 22 серпня, у Києві в.о.Голови Комітету з питань ПЕК, ядерної політики та ядерної безпеки України Олександр Домбровський та народна артистка України Руслана Лижичко, яка є Амбасадором відновлюваної енергії, підписали Меморандум про співпрацю у сфері просування відновлюваної енергетики. Про це парламентарій повідомив на своїй сторінці у Фейсбук:

Напередодні Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України маємо ще один привід згадати наші традиції – українці з давніх-давен використовували відновлювану енергію.
Поблизу кожного села обов'язково були вітряні млини, а на сільській річці часто встановлювали водяні млини. Щодо Сонця: за підрахунками вчених, за один день воно випромінює на Землю стільки енергії, що її вистачило б для глобальної світової енергосистеми на цілий рік. Є й інші відновлювані джерела енергії: вода, вітер, земля, біомаса тощо.
Загальний тренд та напрям руху нам задають Глобальні цілі сталого розвитку та Паризька кліматична угода, яку однією з перших серед парламентів світу імплементувала Верховна Рада України.
Дуже важливо, що на підписані був присутній президент Energy Watch Group, екс-депутат німецького парламенту та наш стратегічний партнер з розвитку «зеленої» енергетики Ханс-Йозеф Фелл.
Підписання меморандуму є продовженням нашої співпраці в рамках спільної з Русланою та паном Феллом ініціативи «Як зробити відновлювану енергію популярною». Як член Energy Watch Group, до якої я офіційно долучився цього року, я впевнений, що 100% ВДЕ в майбутньому – це реально!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *