Вінничанам варто оформлювати субсидії вже зараз, не чекаючи осінніх черг

Новини Вінниці

Близько половини субсидіантів ще не перепризначили субсидії на 2019 рік. Про це повідомив міністр соціальної політики України Андрій Рева, передає прес-служба Мінсоцполітики.

У відомстві зазначили, що пожвавлення відбувається ближче до жовтня, оскільки наближається опалювальний сезон.

"Процес призначення житлових субсидій на новий рік, який проводився органами соціального захисту населення у травні 2018 року, дозволив автоматом перепризначити допомогу 2,6 мільйонам українських сімей. Решті субсидіантів потрібно було повторно звернутися із заявою і декларацією про доходи. Але громадяни не спішать подавати документи, чекаючи опалювального сезону", – сказав Рева.

За його словами, субсидії мають сезонність, тому в літній період, коли опалення немає, кількість домогосподарств, яким потрібна допомога в оплаті житлово-комунальних послуг різко зменшується.

"Якщо порівнювати літо минулого і цього року, то динаміка з призначенням житлових субсидій приблизно така ж. Більш жвавим процес стає з наближенням жовтня, тоді управління соціального захисту населення в тиждень обробляють більше 100 тисяч заяв", – розповів міністр.

Рева порекомендував українцям, яким потрібна допомога, не чекати осінніх черг і подавати документи на субсидію вже зараз, навіть якщо на літо субсидію не призначать.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *