Рибалок-браконьєрів, ловців та продавців раків виявили рейди на водоймах та ринках Вінниччини

Новини Вінниці

У період з 18 по 20 серпня інспекторами рибоохоронного патруля Вінниччини було здійснено рейди на водоймах та ринках області. Зокрема, у Тульчинському, Тростянецькому, Тиврівському, Бершадському районах та м. Вінниця. В результаті проведених заходів викрито 21 порушення правил рибальства. З них 10 порушень є грубими за ч. 4 ст. 85 КУпАП – рибальство із застосуванням заборонених сітних знарядь лову. Також зафіксовано дев'ять порушень за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства)  та одне – за ст. 88-1 КУпАП (порушення порядку придбання чи збуту водних біоресурсів). В тому числі, складено один акт виявлення безхазяйного майна, згідно якого вилучено одну зяброву сітку.

До суду буде передано 11 справ для притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності згідно з чинним законодавством.

«В ході проведених заходів інспектори вилучили 45,4 кг водних біоресурсів, з них 41,4 кг – на водоймах та 4 кг – на ринках області. Сума завданих збитків рибній галузі становить 19 482 грн», – заявили в Управлінні Держрибагентства у Вінницькій області.

Так, 18 серпня під час перевірки ринку у м. Тульчин було виявлено незаконний продаж 4 кг раків без відповідних документів. На порушника складено протокол за ст. 88-1 КУпАП. Матеріали справи будуть передані до суду. Санкція статті передбачає накладення штрафу від 510 грн до 1700 грн з конфіскацією об’єктів тваринного або рослинного світу чи без такої.

Також в результаті рейду на річці в с. Сільниця, що у Тульчинському районі було затримано браконьєра, який здійснював вилов риби сіткою. Громадянину вдалося зловити 35 кг сазана (коропа). Збитки, завдані рибним запасам, склали 9 792 грн. На правопорушника оформлено протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Знаряддя лову вилучено.

Цього ж дня у Тиврівському районі в с. Кліщів викрито чоловіка, який перевищив дозволену кількість гачків на 5 шт. Крім того, в смт. Тиврів на р. Південний Буг було затримано громадянина, який знаходився на березі з сіткою. За даними фактами оформлено адмінпротоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП.

Ще чотири факти браконьєрства було задокументовано на р. Південний Буг в с. Четвертинівка та с. Скибинці Тростянецького району. В результаті вилучено три сітки. Риби у порушників виявлено не було.

Під час рейду на Сабарівському водосховищі у м. Вінниця затримано громадянина, який здійснював вилов раків під час заборони. Завдяки оперативності патрульних чоловік не встиг завдати шкоди рибним запасам. Складено відповідний протокол. Також у цьому водосховищі виявлено безгосподарську сітку, про що складено акт виявлення безхазяйного майна.

Шістьох порушників було викрито на р. Дохна, в районі с. Велика Киріївка Бершадського району. Незважаючи на заборону, громадяни здійснювали лов раків «волоком». В першому випадку двом чоловікам вдалося зловити 300 шт. цих біоресурсів. В другому – 50 шт., а в третьому – 30 шт. Збитки, завдані рибним запасам, складають 7 650 грн, 1 275 грн та 765 грн відповідно. На всіх громадян складено протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Заборонені знаряддя лову вилучено. Матеріали адміністративних справ будуть передані до суду для притягнення винних осіб до відповідальності.

20 серпня на р. Південний Буг у Вінницькому і Тиврівському районах було викрито ще п’ять порушень природоохоронного законодавства. Йдеться про перевищення допустимої норми гачків (від 4 до 11 од.). На порушників оформлено протоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *