Три роки проведе за гратами винуватець ДТП у Вінниці, якого відпускав на волю міський суд

Новини Вінниці

Вироком Вінницького міського суду від 27 червня 2018 за скоєння ДТП  було засуджено вінничанина (за ч. 2 ст. 286 КК України) на 5 років позбавлення волі без позбавлення права керування транспортними засобами та на підставі ст. 75 КК України звільнено від відбування покарання з випробуванням та іспитовим строком.

Досудовим розслідуванням було з'ясовано, що правопорушник 10 лютого, взагалі не маючи посвідчення водія на право керування транспортним засобом, будучи у стані алкогольного та наркотичного сп’яніння, рухаючись за кермом автомобіля "RENAULT KANGOO", в обласному центрі, неподалік зупинки громадського транспорту «Електромережа», з необережності, допустив наїзд на пішохода, який перетинав проїзну частину по розмітці нерегульованого пішохідного переходу. Потерпілий отримав тяжкі тілесні ушкодження.

Враховуючи наведені обставини, прокурор орієнтував суд першої інстанції на призначення винуватцю ДТП реального покарання у виді позбавлення волі. У подальшому, дотримуючись принципової позиції, подав апеляційну скаргу на вирок, в якій просив суд апеляційної інстанції призначити обвинуваченому покарання у виді реального позбавлення волі.

За результатами розгляду апеляційної скарги 16 серпня, апеляційний суд Вінницької області звернув увагу на доводи апеляційної скарги прокурора, врахував виступ прокурора та новим вироком скасував вирок Вінницького міського суду, засудивши винуватця ДТП за ч. 2 ст. 286 КК України на 3 роки позбавлення волі реально.

За інформацією: прес-служба прокуратури Вінницької області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *