Вінницькі туристи тепер можуть завантажити додаток “ДРУГ” на смартфони

Новини Вінниці

Проект Добровільної реєстрації українських громадян при подорожах за кордон ("ДРУГ") тепер доступний на смартфонах. Про це повідомляє Державна служба з питань безпечності харчових продуктів та захисту прав споживачів.

"Держпродспоживслужба у свою чергу звертає увагу споживачів на можливості такого онлайн-сервісу. "Додаток" можна завантажити на смартфон і він відображатиме найближчі закордонні дипломатичні установи України, поінформує про особливості країни подорожі, митні правила, культурні та релігійні особливості, а також безпекову ситуацію", – йдеться у повідомленні.

Для реєстрації в системі треба заповнити електронну анкету, у якій вказати інформацію про особу, яка подорожує, маршрут подорожі та період перебування за кордоном, інформацію про близьких осіб, які подорожують, а також вказати контактну особу в Україні.

У разі виникнення надзвичайної ситуації в країні, до якої здійснюється подорож, система надішле актуальну інформацію у формі текстового повідомлення на номер телефону громадянина або повідомлення на його електронну адресу. Крім того, посольство чи консульство України матимуть можливість встановити зв’язок з особою або з особами, які зазначені в анкеті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *