Наприкінці минулого тижня в інфекційне відділення Немирівської центральної районної лікарні з діагнозом "Гострий гастроентероколіт середнього ступеню важкості" було госпіталізовано п`ятьох жителів села Чуків Немирівського району.
У ході розслідування встановлено, що усі захворілі є членами однієї родини. Зі слів хворих, вони 14 липня спільно вечеряли: їли салат овочевий під майонезом, огірки мариновані, рибу річкову смажену, рибу тушковану (хек), шашлик із свинини, картоплю з шампіньйонами, лаваш з сиром і зеленню, кров′яну ковбасу і сальтисон (придбані на ринку).
В осередку було відібрано матеріал для лабораторного дослідження (зразки питної води з криниці приватного домоволодіння та харчовий продукт (сальтисон), який вживали усі захворілі.
Ситуація перебуває на контролі в Головному управлінні Держпродспоживслужби у Вінницькій області.
За інформацією: ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області