Очільниця Міністерства охорони здоров’я Уляна Супрун заявила, що людям з хворим горлом можна їсти морозиво, адже воно допомагає зменшити біль. Про це Супрун написала у Facebook.
За її словами, холодне морозиво та заморожені фруктові соки працюють як анестетик, що допомагає заспокоїти запалення та дати тимчасове полегшення болю.
«Це в жодному разі не може бути лікуванням, проте хороший метод тимчасового знеболення. Холодне стимулює зменшення набряку, тому консервує запальні процеси в горлі», — написала очільниця МОЗ.
Водночас вона наголосила, що важливо обирати саме натуральне морозиво з мінімальною кількістю добавок, оскільки шматки шоколаду, родзинок, горіхів тощо можуть викликати подразнення.
«Обов‘язково пам’ятайте, що варто їсти невелику порцію та дуже повільно, не ковтаючи великі шматки. Опісля прополощіть горло звичайною водою», — рекомендує Супрун.