54 людини, в тому числі – 23 дитини, отруїлись на двох випускних на Вінниччині

Новини Вінниці

У Чечельницькому районі на Вінниччині зафіксоване масове харчове отруєння після випусних вечорів. Про це повідомило Головне управління Держпродспоживслужби в області.

Так, 24 – 25 червня в інфекційне відділення Бершадської окружної лікарні інтенсивного лікування з ознаками гострої кишкової інфекції було госпіталізовано 23 особи, 9 з яких – діти до 15 років.

При госпіталізації хворі скаржились на загальну кволість, біль в животі, блювоту, пронос, підвищення температури тіла.

Всім госпіталізованим встановлено попередній діагноз: "Гострий гастроентероколіт".

У ході розслідування було встановлено, що усі госпіталізовані 23 червня 2018 року були присутні на святкуванні випускних вечорів в с. Бондурівка (сільський будинок культури) та в с. Стратіївка (шкільна їдальня).

Страви для святкування обох випускних вечорів замовлялись та готувались в кафе "Вербка" с. Вербка Чечельницького району та доставлялись до місць проведення заходів без холодильного обладнання.

Працівники кафе були допущені до роботи без пройденого медичного огляду в повному об’ємі. Дослідження питної води, на якій готувалися страви, відсутні.

Постачання продукції в кафе здійснюється з продуктової бази Де-люкс м. Бершадь та частково з ринків селища Чечельник та м. Бершадь (домашні ковбаси, копчене м’ясо, овочі та фрукти).

Від усіх 23 захворілих відібрано матеріал для лабораторного дослідження, матеріал в роботі.

У ході розслідування спалаху фахівцями Бершадського міжрайонного відділу лабораторних досліджень ДУ "Вінницький ОЛЦ МОЗ України" лабораторно обстежено 6 працівників кафе, для лабораторних досліджень в кафе "Вербка" відібрано: 5 проб готових страв, 1 проба води питної із сільського водогону, 40 гігієнічних змивів.

У понеділок, 25 червня, в ході проведення подвірних обходів, додатково виявлено та  госпіталізовано ще 31 людину, із них 14 дітей віком до 17 років.

Станом на 15 годину 26 червня на стаціонарному лікуванні перебувало всього 54 людини, серед яких 23 дитини віком до 17 років.

Хворі  отримують відповідне лікування.

Бактеріологічні лабораторні дослідження відібраного матеріалу тривають. В осередку проведена заключна дезінфекція.

До адміністративної відповідальності притягнуто власницю кафе та директора НВК.

За інформацією: ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *