Меню змінюватимуть посезонно.
У вівторок, 12 червня, на Центральному залізничному вокзалі столиці "Укрзалізниця" показала, чим годуватиме українців у потягах.
Комплексне харчування в поїздах розпочне діяти 18 червня за чотирма залізничними сполученнями: № 81 Київ – Ужгород, № 104 Київ – Маріуполь, № 7 Київ – Івано-Франківськ та № 749 Київ – Івано-Франківськ.
Харчування в потягах відбуватиметься поки три місяці в тестовому режимі, інформують у прес-службі "Укрзалізниці".
"Пропонуємо повний комплекс харчування – від сніданків до перших страв і десертів. Розрахуватися можна як готівкою, так і карткою за допомогою терміналів. Наступні декілька тижнів буде можливо замовити ланч-бокси при купівлі квитків. Ми подивимося, чи сподобається послуга пасажирам і потім визначимося щодо подальшого її запровадження", – сказав Євген Кравцов, виконувач обов'язків голови правління ПАТ "Укрзалізниця".
Замовити обід можна буде на пасажирське місце за телефоном, вказаним в меню, через офіціанта-стюарда або отримати у спеціально обладнаному сервісному купе. Склад меню залежатиме від сезону.
Вартість ланч-боксів залежно від асортименту складатиме 95 та 115 грн. Також "Укрзалізниця" пропонує окреме меню сніданків, у якому на вибір є каші, сирники та кисломолочні напої.
Серед гарячих страв на вибір пасажирам пропонується три види першої страви (грибний суп, курячий бульйон та гаспачо), три види основної страви (картопляне пюре з куркою, паста болоньєзе та кус-кус із овочами).
Також можна буде замовити сендвічі та різноманітні десерти. Вартість перших та основних страв буде від 38 грн за порцію, сендвічів – 42 грн, десертів – від 18 грн, сніданки коштуватимуть від 29 грн. Серед напоїв – чаї, соки, кава, газовані напої та інше. На упаковках також зазначатиметься калорійність страв.