На Вінниччині навчання депутатів ОТГ розпочалося з м. Гнівань

Новини Вінниці

25-26 квітня у нещодавно утвореній об’єднаній територіальній громаді, центром якої стало місто Гнівань, розпочала роботу дводенна майстерня «Новий депутат. Депутатська діяльність в контексті реформи місцевого самоврядування в Україні». Це лише перший етап проекту, що реалізується Черкаським відділенням Комітету виборців України за підтримки The National Endowment for Democracy (NED). Тренінг провели досвідчені експерти з місцевого самоврядування Алла Юрковська і Сергій Гончар.

Взагалі, Експерти проекту «Депутат ХХІ сторіччя» розробили уніфікований комплексний курс навчання, який складається з 3-х етапів і спеціально націлений на новобраних депутатів ОТГ. Пропоновані майстерні мають на меті допомогти депутатському корпусу місцевих рад і включають в себе повний перелік питань, з якими стикаються депутати і їх помічники при щоденній роботі.

В перший день роботи найбільше депутатів цікавили питання організації роботи ради, декларування доходів і конфлікту інтересів. Другий день було присвячено обговоренню питань реформи децентралзації, бюджетних процесів, проблем об'єднаних громад .

Найбільше депутатів цікавили питання організації роботи ради, декларування доходів і конфлікту інтересів. Наступного дня  день заплановано обговорення питань реформи децентралзації, бюджетних процесів, проблем об'єднаних громад. Наступного дня депутати активно обговорювали стратегічний план розвитку громади, який було прийнято без активної участі частини депутатів, і на їх думку, потребує консультацій з корегування.

Учасники майстерні зазначили, що це ледве не єдиний проект присвячений навчанню депутатів рад ОТГ, і його значення важко переоцінити.

Андрій  Мислінський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *