За два тижні на Вінниччині виявили 28 нелегальних мігрантів

Новини Вінниці

З 5 лютого нa Вінниччині проводиться оперaція «Мігрaнт». П’ятнaдцять днів тривaв підготовчий етaп, a з 21 лютого поліцейські спільно зі співробітникaми мігрaційної та прикордонної служби розпочaли прaктичні зaходи.

Метою профілактичного відпрацювання є контроль за виконанням законодавства в міграційній сфері, виявлення фактів незаконного перебування на території області іноземців або осіб без громадянства, а також попередження інших правопорушень.

Працівники поліції перевіряли громадські місця, місця великого скупчення людей – вокзали, ринки, магазини, навчальні заклади, гуртожитки, готелі.

З 28 виявлених правоохоронцями нелегальних мігрантів, стосовно 26 прийнято рішення про їх примусове повернення в країну походження, 1 – про примусове видворення.

Поліцейськими виявлені 114 порушників законодавства про правовий статус іноземців та осіб без громадянства. На них складені 79 адміністративних протоколів за ст. 203 КУпАП (порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України), 34 протоколи за ст. 205 КУпАП (Невжиття заходів до забезпечення своєчасної реєстрації іноземців і осіб без громадянства) та 1 – за ст. 204 КУпАП (порушення порядку працевлаштування, прийняття на навчання, надання житла, реєстрації іноземців та осіб без громадянства та оформлення для них документів

Профілактичні заходи оперції «Мігрант» продовжуються.

За інформацією: Відділ комунікації поліції Вінницької області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *