Експерти заявили про різке здорожчання всіх видів м’яса

Новини України

Усі види м’яса в Україні протягом минулого року стали дорожчими на 29% – 80%.

Про це повідомив генеральний директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко. 

"Експерти Української Асоціації постачальників торговельних мереж порахували зростання вартості м'ясного кошику українця за рік на підставі даних державної статистики. І лише куряче філе було пораховано за даними Асоціації, оскільки до державного моніторингу воно було додано з січня цього року. До нашого м’ясного кошика увійшли всі види м’яса та ковбасних виробів, які підлягають державному моніторингу, а саме свинина, яловичина, сало, куряча тушка та філе, варена ковбаса 1 гатунку. Усі види м’яса стали дорожчими за рік від 29% до 80%", – йдеться в повідомленні.

Так, сало торік подорожчало на 80%, свинина – на 55%, ковбаса варена – 34%, курка в тушці – на 31%, філе курки – 30%, яловичина – на 29%.

У порівнянні з минулим роком свинина додала в ціні 39 грн за кілограм, сало – 32 грн, яловичина – 26 грн, ковбаса варена і філе курки – по 21 грн, а курка в тушці – 13 грн.

На кінець січня кілограм яловичини з кісткою можна було купити в середньому за 117 грн, свинини – за 110 грн, філе курятини – за 92 грн, варену ковбасу – за 83 грн, сала – за 72 грн, а тушку курки – за 55 грн.

Якщо в цілому оцінити вартість м’ясного кошика, то на кінець січня 2018 року він коштував 529 грн, тоді як рік тому його вартість становила 377 грн. Тобто індекс м’ясного кошика за рік зріс на 40%, або на 152 грн.

Свинина зросла в січні 2018 року на 80 копійок, а філе курки на 2 грн, тобто перетнула рубіж у 90 грн за кілограм.

Овочевий кошик зріс в ціні за 2017 рік на 35%.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *