Вінничанина, який розібрав котел, бо «там російський газ», примусово госпіталізували

Новини Вінниці

Вінницький міський суд виніс рішення про примусову госпіталізацію чоловіка до обласної психоневрологічної лікарні імені Ющенка.

У документі, оприлюдненому в Єдиному державному реєстрі судових рішень, йдеться про те, що направлення на госпіталізацію було видано завідуючою приймального відділення КЗ «ВОПНЛ ім. акад. Ющенка, яка після особистого огляду чоловіка зробила висновок про необхідність його госпіталізації у психіатричний стаціонар для обстеження та лікування «у зв'язку із наявністю у нього тяжкого психічного розладу, який обумовлює небезпеку для себе і суттєву шкоду його здоров'ю внаслідок погіршення психічного стану у разі, якщо особі не буде надана психіатрична допомога».

Хворий був оглянутий комісією лікарів-психіатрів лікарні, в результаті чого було встановлено, що він представляє безпосередньо небезпеку для себе та оточуючих, може завдати значної шкоди своєму здоров’ю та здоров’ю оточуючих, не може повністю усвідомлювати свої дії оскільки знаходиться під впливом хворобливих переживань.

«Враховуючи дані анамнезу, заяву матері про неадекватну поведінку, небезпеку для себе та оточуючих (дратівливий, агресивний, вдома не спав та не їв протягом 5-ти діб, повиносив всі речі з хати, палив документи на подвірї, родичі гасили багаття, вважав, що навкруги одні сепаратисти, по телевізору йде інформація про нього, за ним слідкують та переслідують, розібрав вдома електроприлади та газовий котел, бо там російський газ, хата тиждень не отоплюється, зривав з батька червону сорочку, бо вона «від диявола»), а тому потребує госпіталізації в примусовому порядку», – йдеться у рішенні суду.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *