На Новий рік і Різдво хочеться приготувати щось особливе. Важливим на столі є торт, якого з нетерпінням чекають діти та дорослі. Щоб створити казкову атмосферу, потрібно його відповідно і прикрасити.
1. Не намагайтеся повторити оформлення торта, якого бачили в кондитерських. Це важко зробити без потрібних навичок. Краще зробити щось попростіше, але з фантазією.
Торт можна прикрасити символами майбутнього року за гороскопом, а також ялинками, сніговиками, сніжинками.
2. Для домашніх тортів і оформлення повинно бути не складним. Головне, щоб прикраса була витонченою та новорічною.
3. Торти прикрашають різноманітними малюнками, використовуючи кольорові желе, креми, фрукти, ядра горіхів і мигдалю, помадки, шоколад, цукрові або горіхові посипання.
4. Щоб прикрасити святковий торт кремом, використовуйте кондитерський мішок. Завдяки його насадкам можна отримати мініатюрні зірочки і квіточки з крему.
5. Якщо ви вибрали прикрашати торт яблуками, то попередньо трохи запечіть їх у духовці або мікрохвильовій печі, щоб вони не потемніли.
Горіхи можна додати в тісто перед випічкою коржів або вбити в крем. Краще використовувати м'які фрукти та ягоди – банани, ківі, полуницю, малину, вишню або черешню.
6. Мак краще додавати тільки в тісто, а в крем подрібнені фрукти.
7. Новорічний торт можна декорувати шоколадними драже, цукерками, плитками шоколаду, желейними фігурами, мигдальними пластівцями, цукровою пудрою і різнокольоровими карамельками.
8. В нагоді стане кондитерська мастика. Це справжня знахідка для кулінарного художника.