2017 року переведення годинника відбудеться в ніч з суботи на неділю – 29 жовтня. Стрілки годинника слід перевести на годину назад о четвертій годині ранку.
У медиків існує низка аргументів проти переходу на зимовий час, які насамперед стосуються негативного впливу на здоров'я людей і малої частки штучного освітлення в загальному енергоспоживанні.
Тому сезонне переведення годинника в деяких країнах скасоване.
Що ж можна робити до і після переведення часу
Щоб прискорити адаптацію до нових біоритмів, варто два тижні контролювати свій раціон. Лікарі рекомендують виключити алкоголь.
Етанол негативно впливає на центральну нервову систему, порушуючи, зокрема, сон. В результаті мозок не розслабляється, вранці долає втому, а адаптаційні процеси ускладнюються. Не можна їсти копчену ковбасу і бекон. При новому режимі харчування вашому організму буде складніше перетравлювати їжу.
Тому перекус копченостями ускладнить його роботу і може призвести до діареї і метеоризму. Не вживайте смажені страви. Картопля-фрі, крильця в клярі, стейки містять канцероген – окислений жир, і для шлунково-кишкового тракту таке навантаження може стати також непосильним.
Як підготувати організм до переведення часу
Приймайте вранці контрастний душ. Щодня вживайте 200 мл йогурту або кефіру, оскільки кисломолочні продукти допоможуть травленню, підтримуючи баланс корисної мікрофлори. Перед сном робіть "гімнастику".
За матеріалами: "Сьогодні"