Уряд Молдови виніс позитивний висновок щодо законопроекту про загальні гігієнічні вимоги до продуктів харчування. Новий закон спрямований на європейські стандарти якості і зачіпає всі сфери виробництва і переробки продуктів.
Згідно з новими правилами, первинні виробники повинні будуть забезпечувати чистоту забійної худоби, повідомляти інформацію про використаний корм, а також про хвороби і виявлені біологічні агенти.
Підприємці будуть зобов'язані використовувати чисту питну воду у виробничих процесах, вибирати приміщення, в яких продукти не будуть псуватися, а найманий персонал повинен буде відповідати спеціальним медичним вимогам.
Національне агентство з безпеки харчових продуктів Молдови спільно з представниками бізнесу та профільних установ обіцяють розробити путівник, який періодично оновлюватиметься і допоможе підприємцям адаптувати свої виробництва до нових вимог.