Вино містить антиоксиданти, які стимулюють захисні функції організму. А тому вказаний напій, так само, як чай і чорниця, позитивно впливає на імунну реакцію організму і допомагає вберегтися від грипу. До такого висновку дійшли вчені зі Школи медицини Вашингтонського університету. Звіт про їх дослідження було опубліковано в журналі Science.
Дослідники виявили, що антиоксиданти, які містяться в червоному вині, чорниці і чорному чаї, допомагають запобігти зараженню грипом.
Вивчивши мікрофлору кишечника людини, вчені виявили бактерію під назвою Clostridium orbiscindens. Вона здатна метаболізувати флавоноїди і позитивно впливати на імунну реакцію організму.
Таддеус Степпенбек, керівник дослідження, пояснив: "Щоб уберегтися від грипу, важливо не тільки включити в свій раціон продукти з флавоноїдами. Необхідно, щоб у вашому кишечнику були присутні бактерії, здатні використовувати їх для контролю імунної реакції".
Наразі, команда вчених планує вивчити інші види бактерій, які живуть в кишечнику і використовують флавоноїди, щоб форсувати несприйнятливість організму до інфекцій.