Шоколадна фірма заявила про створення нового виду шоколаду – рубінового, четвертого після молочного, чорного та білого. Він може стати першим новим видом шоколаду, створеним за останні 80 років.
Швейцарська компанія Barry Callebaut, що є однією зі світових лідерів із виробництва шоколаду, планує використати рубінові какао-боби для створення кондитерських виробів з "ягідною фруктовістю та приторною гладкістю".
Новий вид, названий "Рубі" на честь його характерного рубінового відтінку, є лише четвертим видом, який буде створено з моменту появи в 1930-х роках білого шоколаду.
Barry Callebaut стверджує, що шоколад отримає свій смак від самих какао-бобів, а це означає, що ароматизатори та фарбники цілком природні, без додавання ягід або ягідних смаків.
За словами експерта Ангуса Кеннеді, новий різновид шоколаду "освіжає і має легку вершкову фактуру".
"Це смак такий легкий і фруктовий, що ви навіть не усвідомлюєте, що ви їсте одну шоколадну плитку за іншою, і це означає, що споживачі зможуть з'їсти більше такого, ніж будь-якого іншого виду традиційного шоколаду", – сказав експерт.