Проект «Гастро-гід Вінниччина» у вівторок, 1 серпня, презентувала у Вінниці його ініціаторка Олена Павлова.
За її словами, планується впродовж двох місяців планується відібрати два десятки охочих стати гідами «смачними місцями» Вінниччини. Навесні активісти розроблять 15-20 маршрутів, що включатимуть в себе садиби, де готують автентичну подільську їжу за старовинними рецептами.
Ми хочемо влаштовувати для туристів родинні вечори, аби наші гості отримували не лише гарні враження від вінницької кухні. А й ближче пізнавали область. Крім того, це має активізувати місцевих майстрів-кулінарів, – говорить Олена Павлова.
За її словами, туристам презентуватимуть не лише українську традиційну кухню, а й інших національностей, що мешкають на Вінниччині.
Ми хочемо створити мeрeжу рoдин тa привaтних садиб, якi гoтoвi приймaти у сeбe туристiв з Укрaїни і з-за кордону. Адже вінницькі страви вiдрiзняються вiд тих, якими слaвляться iншi регіони, – каже Олена Павлова.
Майстер-клас приготування традиційних подільський страв під час презентації провела для журналістів ресторатор Інна Кривешко. Масмедійники задум оцінили. Кажуть, не проти вже вирушити у прес-тур «смачними» місцями Вінниччини.
ФОТО: РЕАЛ