У Держпродспоживслужбі назвали основну причину спалахів кишкових інфекцій в Україні

Новини України

З початку 2017 року від спалахів гострих кишкових інфекційних захворювань постраждала 941 людина, з них 750 дітей (79,7%). Як повідомляє Держпродспоживслужба, у ході 79 санітарно-епідеміологічних розслідувань до правоохоронних органів направлено матеріали за 46 справами, відкрито 21 кримінальне провадження.

У ході санітарно-епідеміологічних розслідувань причин та умов, що призвели до виникнення і поширення інфекційних хвороб, встановлено, що основними причинами, які сприяли виникненню спалахів та харчових отруєнь, були грубі порушення санітарного законодавства, а саме: технології приготування страв, термінів та температурного режиму при зберіганні сировини та готової продукції, дезінфекційного режиму, правил особистої гігієни особами, які брали участь у приготуванні страв, недотримання товарного сусідства при зберіганні харчових продуктів, порушення термінів проходження медичних оглядів працівниками та придбання продуктів харчування в місцях несанкціонованої торгівлі.

За результатами встановлених порушень призупинялося функціонування 24 об’єктів, винесено 15 постанов про накладання штрафів, притягнуто до дисциплінарної відповідальності 9 посадових осіб, відсторонено від роботи 17 працівників. У відомстві зазначили, що за аналогічний період минулого року було зареєстровано 70 спалахів, внаслідок яких постраждало 1602 особи, з них 816 дітей (50,9%).

Також впродовж першого півріччя цього року було розслідувано 49 випадків захворювання на ботулізм, серед яких 33 пов’язані із вживанням рибної продукції, у тому числі п’ятеро постраждалих померло (Донецька, Черкаська, Сумська, Полтавська області та м. Київ – по одному). Раніше повідомлялося про шістьох померлих, але за результатами проведених досліджень померлому мешканцю м. Одеса попередній діагноз «ботулізм?» було знято.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *