У Вінниці готують таблички про заборону куріння на зупинках

Новини Вінниці

У Вінницькій міськраді відповіли на петицію про встановлення на зупинках громадського транспорту знаків «Заборона паління».

Петиція, зареєстрована на офіційному сайті міськради Артуром Покорським, зібрала 367 підписів вінничан.

Автор, зокрема, пропонує встановити на зупинках велике лого з перекресленою цигаркою та дописати: "не палити в радіусі 20-ти метрів від зупинки".

«Так у нас є закони які це забороняють, але ніхто цим не займається, тому саме такі знаки зменшать кількість правопорушень у нашому місті. А також додасть сміливості в своїй правоті громадян які будуть робити таким людям зауваження, одразу підкріплювати свої слова табличкою та законом», – вважає автор петиції.

«Департаментом комунального господарства та благоустрою було прийнято до уваги вашу пропозицію. На даний момент розробляється дизайн інформаційних табличок «Заборона паління», погоджується місце та спосіб їхнього встановлення», – йдеться у відповіді на петицію, підписаній заступником міського голови Владиславом Скальським.

Нагадаємо, Законом України «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення» передбачено заборону куріння «на стаціонарно   обладнаних зупинках маршрутних транспортних засобів».

При цьому, про жодні «радіуси», в межах яких не дозволялося б курити, у Законі не йдеться.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *