Запах води, «Іллінецький кратер» і замах на депутатку обговорять на сесії Вінницької облради

Новини Вінниці

Сьогодні, 26 червня, відбулось засідання президії Вінницької облради, на якому йшлося про порядок денний 21-ї чергової сесії, що відбудеться у п’ятницю, 30 червня.

Депутати внесли низку пропозицій до переліку питань, що виносяться на сесію. Так, Андрій Ковальов запропонував розглянути на сесії звіт директора КП «Вінницяоблводоканал» Олександра Чернятинського, директора Державної екологічної інспекції у Вінницькій області Юрія Дубового та в.о. начальника Вінницького регіонального управління водних ресурсів Володимира Криська щодо стану питної води в місті Вінниці.

Питання щодо передачі майна, закріпленого за комунальною установою «Авторемонтна база закладів охорони здоров’я», було виключене з переліку питань порядку денного чергової сесії.

Запропоновану першим заступником голови ОДА Андрієм Гижком зміну до проекту рішення щодо державного історико-культурного заповідника «Буша» депутати також розглянуть під час сесії. Члени президії більшістю голосів проголосували запропонований порядок денний зі змінами за основу та в цілому.

Крім того, сьогодні під головуванням Тетяни Редько відбулося засідання постійної комісії обласної Ради з питань свободи слова, інформаційного простору та реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації.

Депутати проголосували за внесення до порядку денного чергової сесії низки проектів рішень. Зокрема, члени комісії підтримали внесену її головою Тетяною Редько пропозицію щодо проведення підготовчих робіт та створення науково-туристичного комплексу «Липовецько-Іллінецька Астроблема» («Іллінецький кратер»), що стосується розділу «Розвиток туристично-рекреаційної інфраструктури».

Також член комісії Владислав Рой озвучив звернення трудового колективу газети «33 канал», в якому йшлося про замах на життя депутата обласної Ради, співзасновника газети Тетяну Редько. За підсумками обговорення зазначене звернення запропоновано розглянути на черговій сесії обласної Ради, із вимогою вжиття всіх заходів щодо забезпечення безпеки журналістів.

Загалом на сесії планується розглянути 68 питань та пункт «Різне».

Нагадаємо, пленарне засідання чергової 21-ї сесії обласної Ради відбудеться 30 червня 2017 року о 10 годині.

За матеріалами: Прес-служба Вінницької облради

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *