Трьох «умовних потопаючих» врятували в центрі Вінниці бійці ДСНС (відео)

Відео Новини Вінниці

Сьогодні, 26 червня, у Вінниці бійці групи водолазно-рятувальних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС в області провела тренування з порятунку людей на воді.

Рятувальники відпрацювали три ситуації: порятунок умовного потопаючого із застосуванням багатоцільового амфібійного аероглісера «Patrol Master», рятування рибалки, який перекинувся на човні із застосуванням катера «МАРС-700» та порятунок людини плавцем-рятувальником, що чергує на пляжі.

З початку року вже 18 осіб в нашій області загинуло на водних об’єктах. Тому це питання щорічно актуальне, а навчання – важливі. Ми впевнені в тому наша виправка буде допомагати – ми будемо оперативніше реагувати і надавати відповідну допомогу комунальним водолазним службам, щоб покращити стан справ, – говорить тимчасовий виконувач обов’язків начальника аварійно-рятувального загону спеціального призначення підполковник Олександр Вдовик.

За його словами, головна причина нещасть на воді – людський фактор:

 

Люди перегріваються, не розраховують свої фізичні сили, багато випадків, коли у воду заходять після розпиття спиртного. Люди не повинні бути байдужими, коли стають свідками нещасть на воді – одразу потрібно телефонувати на «101» і служба відреагує.

 

За інформацією рятувальників, нині на території Вінницької області організовано патрулювання та чергування бійців ДСНС на пляжах: як на облаштованих, так і стихійних.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *