«Слоуни» Ігоря Шурова зібрали творчий бомонд Вінниці

Новини Вінниці

У четвер, 22 червня, у Вінниці в галереї «XXI» відбулась презентація книги Ігоря Шурова «Слоуни (Хроніки одного нелюдського роду з коментарями та ілюстраціями)».

Книга талановитого та різножанрового вінничанина – не зовсім звична, як і вигадані ним персонажі – слоуни, що спочатку з’явились у вигляді малюнків на сторінці Ігоря Шурова у Facebook. Потім до зображень дивакуватих створінь додались оповіді про їхнє життя, звички та пригоди. Далі все це переросло в книгу.

Від ідеї видання до «Книжкового Арсеналу», де пройшла перша презентація книги пройшло півтора місяця, – розповідає організаторка та модератор творчої зустрічі Наталія Бужинецька. –  Усі, хто стикається з цією книгою, закохуються в неї, працювали над виданням з величезним задоволенням, в процесі роботи ми розуміли, що це – диво-дивне, література, якої ще ніхто не бачив і не читав, а ще вона – неймовірно проситься в кіно, в анімацію.

Тому анімація обов’язково буде відзнята, – обіцяє Наталія Бужинецька. Можливо, навіть народиться великий мультсеріал.

На самій же презентації автор, якого у Вінниці знають і люблять ще з часів його роботи в обласному клубі кінолюбителів та редактором міської газети «Тумба», телеканалів «Іштар» та «ВІТА», говорив мало. З гостями спілкувалися його «Слоуни» – у надзвичайно вдалій інтерпретації юних і вже досвідчених акторів. Зокрема, незабутні емоції подарували вінничанам театри-студії «Птаха» та «БУ», актори і режисери Григорій Сиротюк, Людмила Земелько, Олександр Шемет, Олександр Немченко.

"Ця чудова неординарна подія зібрала в одній залі друзів, митців та усіх шанувальників творчості Ігоря Шурова. "Птаха" театр-студія Центру концертних та фестивальних програм показала буфонаду за двома оповіданнями та отримала в дарунок дві чудових книги з автографом автора!» – написала після презентації у соцмережі керівник студії «Птаха» та режисер однієї з версій «Слоунів» Марина Ревенко.

«Это было так ярко, тепло, умно и со вкусом! Твори, пожалуйста! Это неимоверно круто! Зарядилась оптимизмом и радостью! Ты супер!», – подякувала автору у Facebook журналістка Світлана Вишневська.

Видавцем книги стало відоме в Україні київське видавництво ArtHuss (Fund for Cultural Initiatives ArtHuss), яке спеціалізується на форматах арт-бук. Власник видавництва Костянтин Кожемяка відразу повірив в успіх книги «Слоуни», коли познайомився з рукописом.

Ця книга не залишила мене байдужим, бо в ній перш за все відчувається щирість – це найголовніше. Я завжди працюю тільки з тим матеріалом, який мене зворушує, – сказав він.

Сам автор про своє творіння говорить мовою романтика:

Книга повинна бути зручною і приємною твоїм рукам. Як жінка і хліб. Книга повинна відкриватися на будь-якій сторінці. На кожній сторінці ти повинен бачити її очі, – вважає Ігор Шуров.

Довідка. Ігор Шуров 12 років працював редактором і сценаристом на каналі «1 + 1» епохи Олександра Роднянського. За його сценаріями знято три повнометражні фільми: «Сьома пелюстка», «Гра в солдатики», «Фабрика щастя» (у співавторстві з українським театральним режисером і актором Григорієм Сиротюком). Все життя Ігор Шуровписав пісні, музику до фільмів,вірші, прозу. Друкувався в періодиці і збірниках. Видав три книги: «Повітря Єршалаїма», «Ритуал», «Відображення страху» (під однією обкладинкою з літератором Андрієм Орленко). Брав участь у кількох колективних виставках: Гоголь-фест, галерея на Пітерській, Музей-галерея Івана Кавалерідзе (на двох з Віктором Рибачуком) та ін. Починаючи з 2008 і до цього дня, активно займається живописом. Свій жанр називає «позажанром», але йому надзвичайно близьке «дике мистецтво» Арт-Брют. Його нова книга «Слоуни. Хроніки одного нелюдського роду з коментарями та ілюстраціями» – стовідсоткове відображення його жанру «позажанром».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *