На Вінниччині чиновники з військовими, нацгвардією та поліцією провели навчання з тероборони

Новини Вінниці

У п’ятницю, 19 травня, за ініціативи та за дорученням голови Вінницької ОДА Валерія Коровія у Могилів-Подільському районі пройшли командно-штабні навчання з територіальної оборони для голів райдержадміністрацій, міських голів міст обласного значення та районних військових комісарів області. До тренувань були залучені також підрозділи Національної гвардії України, Національної поліції та військовослужбовці Могилів-Подільського прикордонного загону.

Перед кожним з нас дуже велика відповідальність. Це не просто командно-штабні навчання. Ми вперше залучаємо до проведення тренувань сили і підрозділи Міністерства оборони України, Національної гвардії, Державної прикордонної служби, Національної поліції України, щоб ми могли на практиці відпрацювати наші дії на випадок виникнення будь-якої надзвичайної події. Ситуація дуже неспокійна. І ми повинні гарантувати людям безпеку, – сказав Валерій Коровій.

Командно-штабне тренування проходило у два етапи: робота пунктів управління територіальної оборони та інструкторсько-методичне заняття.

Останнє передбачало шість навчальних місць: виконання практичних стрільб зі стрілкового озброєння; робота безпосередньо пункту управління територіальної оборони та практичне виконання заходів; пункт прийому техніки та особового складу; вимоги до зберігання зброї та боєприпасів; проведення бойового злагодження підрозділів територіальної оборони, а також демонстрація порядку дій при блокуванні пункту пропуску міжнародного сполучення за участю військовослужбовців Могилів-Подільського прикордонного загону та бійців Національної гвардії України.

За інформацією: Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької ОДА

1 коментар на “На Вінниччині чиновники з військовими, нацгвардією та поліцією провели навчання з тероборони

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *