На Вінниччині судитимуть підполковника за привласнення військового майна на 400 тис грн

Новини Вінниці

Військовою прокуратурою Вінницького гарнізону Центрального регіону України повідомлено про підозру військовому комісару одного з  військових комісаріатів у привласненні військового майна із зловживанням службовим становищем, недбалому ставленні до службових обов’язків та складанні і використанні завідомо неправдивого офіційного документа (ч. 2 ст. 410, ч. 3 ст. 191, ч. 1 ст. 366, ч. 4 ст. 358, ч. 2 ст. 425 КК України).

З травня 2014 по травень 2015 року підполковник перебував на посаді заступника командира частини з тилу однієї з військових частин.

В цей період військової частина перебувала в зоні проведення антитерористичної операції на території Луганської та Донецької областей.

Перебуваючи в зоні АТО, підполковник, використовуючи підроблені документи, неодноразово отримував  військове майно та таємно вивозив за межі штабу військової частини  та розпоряджався ним на власний розсуд.

У такий спосіб, він заволодів майном на суму майже 400 тис грн.

Загалом, за період його служби на посаді не обліковано та втрачено речового майна військової частини на понад 3 млн грн.

Досудове слідство триває.

За інформацією: Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *