Валерій Коровій розповів, коли Вінницька обласна дитяча лікарня стане кращою в Україні

Новини Вінниці

За 3-5 років Вінницька обласна дитяча лікарня має стати найкращою в Україні, – наголосив сьогодні, 13 березня, під час щотижневої оперативної наради голова ОДА Валерій Коровій.

Коментуючи карту пріоритетів Департаменту охорони здоров’я ОДА на 2017 рік, він акцентував увагу на ключових для області проектах у сфері медицини.

Що стосується хірургічного корпусу лікарні Пирогова, зроблено великий крок вперед. Але перед нами стоїть завдання почергово ввести його в експлуатацію. Туди повинні перейти люди, – наголосив Валерій Коровій. – Ми виділили 6 млн гривень з обласного бюджету на придбання меблів. Надійшли 45 млн гривень за рішенням Уряду. Зараз принципово важливо визначити перелік обладнання для реанімації та операційних блоків і провести тендери. Маємо усе зробити, аби хірургічний корпус відповідав європейським стандартам і оснащенням, і якістю надання послуг.

Чітке завдання озвучив керівник регіону і щодо покращення умов надання медичної допомоги для пацієнтів Вінницької обласної дитячої клінічної лікарні. Валерій Коровій доручив підготувати стратегію розвитку закладу на найближчі 3-5 років. Відтак підкреслив, що за цей період лікарня має стати найкращою в Україні.

У зоні пріоритету, за словами голови ОДА, мають також бути обласна дитяча інфекційна лікарня, онкологічний диспансер та формування закладів відновного лікування у Жмеринці та Козятині.

Окремо очільник регіону зупинився на питанні створення госпітальних округів на території області.

Госпітальний округ – це зовсім не підприємство, не юридична особа, а, по суті, «круглий стіл», за який повинні сісти представники медичних закладів, районних та міських рад і для себе визначитися, за яким маршрутом будуть рухатися пацієнти. Люди повинні зрозуміти, що мова йде про підвищення якості надання медичної допомоги на вторинному рівні, – наголосив Валерій Коровій.

За інформацією: Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької ОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *