Вінницький студент показав Трампу, що «Путін – кілер»

Новини Вінниці

Четверо українців, серед яких і студент із Вінниці Михайло Лавровський, повернулися з Америки. Там вони брали участь у щорічному з'їзді республіканців CPAC (The Conservative Political Action Conference − ред). На зустріч із президентом США Дональдом Трампом молодь з України одягла футболки із зображенням Путіна та написом "Він − кілер", передає кореспондент УНН-Центр.

За словами вінницького студента, ідея одягти саме такі футболки виникла після того, як Д.Трамп не погодився зі словами журналіста, що Путін − вбивця.

Ми, як люди, які на свої очі бачимо наслідки політики Путіна в Україні, знаємо, що саме через нього помирають військові та цивільні люди на Донбасі. Саме так ми висловили свою позицію. Реакція була різною: одні просто обговорювали нас, показуючи пальцями, багато хто підходив і висловлював свою підтримку. Був один хлопчина − росіянин у футболці "Make Russia great again". Коли ми підійшли запитати, з якою метою він носить свою футболку, він сказав, що хоче покращення відносин Росії та США. На запитання, чи згоден він із написом на наших футболках, він відповів, що не хоче конфлікту й швидко втік. Можливо, просто злякався, адже нас було більше. В цілому ми раді, що мали можливість висловити свою позицію на такому важливому заході, − зазначив Михайло Лавровський.

Загалом учасниками з'їзду стали понад 20 тисяч людей.

Наша делегація складалася з чотирьох осіб. Метою цієї поїздки було познайомитись із нашими однодумцями в США, тобто прихильниками ідеології лібертаріанства, яких дуже багато серед республіканців, − розповів студент.

Він зазначив, що українські студенти не зовсім задоволені виступом американського президента Дональда Трампа, кажуть враження одне − розчарування.

Я і раніше не був його великим прихильником. Його виступ по суті був набором речень, які хотіли чути відвідувачі. Спочатку він жалівся на те, які погані і брехливі медіа в США, потім просто переказував пункти своєї виборчої програми. Після кожної гучної фрази всі плескали, дехто навіть плакав від радості. Зі слів мого колеги Мар'яна Заболотського, це були ті самі люди, які минулого року фукали і плювались, коли на цій же конференції показували виступ Трампа, − зауважив Михайло Лавровський.

За словами студента ДонНУ імені В.Стуса, в США є багато тих, хто щиро підтримує Україну, а в самій республіканській партії чимало прихильників Путіна.

Мене здивувало те, як звичайні люди усвідомлені про те, що відбувається у нас. Будь-то водій таксі чи власник ресторанчику — у нас постійно розпитували щодо ситуації і висловлювали свою підтримку, − зауважив М.Лавровський.

За інформацією: УНН-Центр

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *