Верховною Радою прийнято законопроекти на користь створення спроможних територіальних громад в Україні

Новини Вінниці

У четвер, 9 лютого, на вечірньому засіданні Верховної Ради прийнято в другому читанні законопроекти, що вдосконалюють та прискорюють процес створення спроможних територіальних громад. Одним з авторів підтриманих законодавчих актів є народний депутат від Вінниччини Сергій Кудлаєнко.

 Більшістю голосів у сесійній залі парламенту  ухвалено – ЗУ« Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо статусу старости села, селища)», ЗУ«Про внесення змін до деяких законів України щодо набуття повноважень сільських, селищних, міських голів», ЗУ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо добровільного приєднання територіальних громад)».

Про це  Сергій Кудлаєнко повідомив у соціальній мережі: «Сьогодні в парламенті прийняті законопроекти  на користь створення спроможних територіальних громад в Україні. № № 4742, 4110 – упорядковують правовий статус, гарантії діяльності та порядок набуття повноважень старост новостворених громад і № 4772, закон який чекали на місцях! – визначає параметри та механізми створення спроможних громад у процесі об’єднання! Дякую, колегам – народним депутатам , експертам РПР за підтримку!».

 Сьогодні у парламенті справді відбувся «день децентралізації», адже важливим є і прийняття  в цілому законопроекту №2489 « Про службу в органах місцевого самоврядування», який спрямований на забезпечення чіткого та професійного функціонування органів місцевої влади, – зауважив парламентарій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *