18-річний автокрадій ледь не вбив власника «копійки» в Козятині

Новини Вінниці

18 січня близько 22-ї години до Козятинського відділу поліції надійшло повідомлення про те, що на площі Героїв Майдану чути постріли. На місце події виїхала слідчо-оперативна група, яка виявила автомобіль «ВАЗ-2101», біля якого знаходився поранений власник автівки.

Чоловік був поранений з травматичної зброї, куля потрапила між ребра і життя його врятувала зимова куртка. Чоловік повідомив, що коли виходив до свого автомобіля, побачив, що за кермом сидить невідомий чоловік. Він, звичайно, до нього підійшов, намагався його затримати, але злочинець вчинив опір і застосував травматичну зброю, – розповідає виконувач обов’язків начальника ГУ Нацполіції у Вінницькій області Юрій Педос.

У подальшому поліцейські з’ясували, що з місця події злочинець намагався втекти на «Таврії», викраденій ним перед цим у Вінниці. Зловмисника шукали чотири години, помітили авто на записах камер спостереження. На узбіччі однієї з вулиць злочинець не впорався з керуванням, машина з’їхала в кювет. Після цього зловмисник втік у ліс і намагався там переховатись.

Працівники поліції почали прочісувати ліс, був піднятий весь Козятинський відділ поліції, прибули додаткові сили з Головного управління. В одному з сіл Козятинського району його знайшли на горищі закинутого будинку, – говорить Юрій Педос.

До Козятина підозрюваний приїхав викраденою автівкою, розуміючи, що його вже шукають співробітники міської поліції Вінниці. Більше того, дорогою він встиг пограбувати продуктовий магазин.

Зловмисником виявися 18-річний мешканець Козятина, який торік звільнився за «Законом Савченко». Відбував покарання за вчинення низки крадіжок.

На сьогодні він затриманий і підозрюється у вчиненні більше 10-ти крадіжок з автомобілів. Під час огляду його помешкання було виявлено дуже багато речових доказів, знарядь, якими він зламував дверцята машин і вчиняв з них крадіжки. Також багато знайдено викраденого майна. Йому інкримінується замах на вбивство, а також угон автомобіля і вчинення крадіжок з автомобілів. Йому загрожує до 10-ти років позбавлення волі, – каже Юрій Педос.

Як зброя потрапила до рук крадія, поліцейським ще слід з’ясувати. Юрій Педос також не виключає, що поліції відомо не про всі скоєні підозрюваним злочини. Можливо, доведеться шукати інших потерпілих від дій крадія.

ФОТО: Відділ комунікації поліції Вінницької області 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *