Майже чверть українського цукру вироблено на Вінниччині

Новини Вінниці

З початку виробничого сезону цукровими заводами Вінниччини прийнято на переробку 2818,8 тис. тонн цукрових буряків, перероблено – 2742,1 тис. тонн. Вироблено 425,5 тис. тонн цукру. або 22 % від загальнодержавного виробництва (1964,4 тис. тонн).

Відповідно до наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України № 200 від 16 червня 2016 р. обсяг виробництва та поставки цукру квоти « А» на внутрішній ринок у період з 01 вересня 2016 року до 01 вересня 2017 року для цукрових заводів області складає 361,0 тис. тонн. 

Станом на 26.12.2016 р. сезон цукроваріння проводять 2 цукрових заводи: ТОВ „Хмільницьке”, ТОВ „АК „Зелена долина”.

Завершили сезон цукроваріння:
– ТОВ „Юз. Миколаївська АПК” – 06.12.2016 р.
– ТОВ ПК „Зоря Поділля”– 15.12.2016р.
– ПрАТ „ПК „Поділля” – 22.12.2016 р.
– ТОВ „Іллінецький цукровий завод” -25.12.2016 р.

За даними асоціації „Вінницяцукор” залишається переробити біля 100 тис. тонн цукрових буряків.
ТОВ „АК „Зелена долина” завершить роботу 28.12.2016 р., ТОВ „Хмільницьке” 14.01.2017 року.

Джерело: Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *