Вінничанин нагородив володаря гран-прі фотовиставки у Києві за світлину з бійцями АТО

Новини Вінниці

У київській галереї мистецтв «Лавра» відкрилася ХVІІІ фотовиставка газети «День». В експозиції представлені світлини найкращих фотографів України – професіоналів та аматорів. Основна ідея фотовиставки – показати життя великої країни в найяскравіших знімках. Тому й назва її цього року символічна «Сімейний альбом України». Теми презентованих фоторобіт різні, можна сказати навіть контрастні – війна на сході, політика, природа, діти, репортажні події тощо. Головний редактор газети «День» Лариса Івшина каже, що на цьогорічний конкурс надійшло понад 2800 світлин, редакційне журі відібрало 350 кращих. На них представлені люди, українці, які нині формують обличчя країни.

У церемонії відкриття фотовиставки взяла участь дружина Президента України Марина Порошенко. Вона привітала Ларису Івшину та творчий колектив із 20-річчям газети і наголосила, що за плечами «Дня» вже багато проектів, які стали джерелом пізнання історії, виховують любов до рідної землі й почуття прекрасного. А традиційна фотовиставка дозволяє побачити й зрозуміти, як розвивається і дорослішає наша Україна.

Після вітального слова перша леді України нагородила переможця номінації «Світ очима дитини». Ним став 15-річний Андрій Циганчук з Чернівців.

Приз призів «Золотий День» отримав Євген Малолєтка за роботу «Зоряне небо над нами і моральний закон усередині нас». А цьогорічне гран-прі здобув Олексій Фурман за серію фото «Подолання», на яких зображені поранені і скалічені бійці АТО. Грошовим сертифікатом нагороджував переможця вінничанин, директор агрофірми «Ольгопіль» Павло Каленич. Каже, що спеціально обрав для відзнаки важкі, але актуальні роботи – про хлопців, які приходять з фронту. У кожного з них свій біль, страх, бажання не скоритися, а повернутися до повноцінного життя. І наше завдання підтримати цих хлопців, допомогти і зрозуміти…

Фотовиставка газети «День» у столичній галереї «Лавра» триватиме з 5 по 13 листопада. Відвідувачі традиційно мають можливість придбати книжки з бібліотеки видання, зокрема новинку «Сестра моя, Софія…», випуски «Маршруту №1», листівки, «скриньку скарбів» і багато інших «вітамінів» для розуму. Вхід на виставку вільний.

Фото: газета "День"

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *