Майже увесь райвідділ Іллінецької міліції відправили на проходження поліграфу

Новини Вінниці

Вінницькі  правоохоронці  проходять переатестацію в поліцію. Це уже третя хвиля етапу. Перша була в Києві. Її проходив керівний склад. Згодом у Вінниці – колишні міліціянти здавали тести на знання законодавчої бази. Нині проходять співбесіду.

– Перші 2 категорії керівного складу пройшли тестування у місті Києві.  А третя категорія, яка налічує у собі 2700 чоловік проходить тестування у Вінниці. – каже голова однієї із атестаційних комісій Сергій Сокиран. – Згідно наказу МВС, переатестація  проходить щоденно, по 174 особи. Вони не знають ні в яку комісію вони отримають виклик,  ні хто у них голова комісії. Зранку при роботі комісії нам роздають списки учасників, які приходять на атестування. До цього ми також не знаємо хто в яку комісію потрапляє.

Правоохоронців  викликають  через смс-повідомлення. По приходу у відомство їх реєструють,  повідомляють номер комісії та час співбесіди. Нині в  обласному управлінні нацполіції працює  6 атестаційних комісій. Кожна складається з 6 чоловік.

– Звичайно хвилююся трішки, хочеться далі працювати і служити українському народові. Готувався до такої співбесіди. Різні нормативні акти вивчали, повторяли нові закони про поліцію, каже Олександр Драчук, який прийшов на переатестацію.

Співбесіда триває 15 хвилин. Процес – закритий. Проте, для прозорості, в комісію включили представників від громадськості. Вони попередньо пройшли великий конкурс відбору. Їх голос рівноправний  голосу інших членів комісії. Під час спілкування, члени комісії враховують професійні, морально-ділові якості, мотивацію та здатність до змін. Також вивчають різноманітну інформацію, про кандидатів на посаду в поліцію, з відкритих джерел.

– Не зовсім вистачає часу максимально повно вивчити людину. Єдиний плюс, що надаються матеріали, які ми вивчаємо. Це і  характеристики, і декларація. То більш-менш якусь картину ми можемо бачити перед тим, як людина  приходить на тестування. Тому ми задаємо якісь уточнюючі питання, дивимося на мотивацію, –  каже Олег Долінський, представник від ГФ «Вінницька обласна самооборона».  – От, наприклад з Іллінецького райвідділу міліції прийшли правоохоронці і ми у начальника та  співробітників   запитуємо,  чи були  якісь факти  корупції у їх райвідділі.  Він каже, що не помічав. Ну то зрозуміло – людина лукавить. Але, щоб не було образ, ми відправили їх  на  поліграф.

Така переатестація триватиме до кінця серпня. Всі, хто її пройдуть збережуть свої звання у поліції.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *