Понад 35 мільйонів на охорону навколишнього середовища Вінниччина витратить за рік

Новини Вінниці

В області продовжується реалізація природоохоронних заходів за рахунок коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища. На це в обласному бюджеті передбачено 34 млн 15 тис грн у рік. 

Станом на 12 серпня загальний обсяг фінансування проектів екологічного спрямування, з урахуванням надходжень до Фонду, становить 12,32 млн грн, з яких освоєно 5,15 млн грн.

Серед заходів, які впроваджуються :

• збереження природоохоронного фонду (парки), водойм та річок;
• поводження з твердими побутовими та хімічними відходами;
• заходи, пов’язані з техногенною ситуацією в регіонах (об’єкти водовідведення – очисні споруди та каналізаційні мережі);
• заліснення територій та збереження диких тварин (зубрів).

Розпочато процес укладення договорів між сільськими радами Іддінецького, Теплицького і Чечельницького районів та Головним управлінням ДСНС у Вінницькій області на проведення робіт з перезатарення та складування непридатних пестицидів. Опрацьовується питання щодо закупівлі спецтари.

Також при співфінансуванні з місцевого бюджету Оратівською селищною радою придбано два вентилятори на очисні споруди типу "BIOTAL 50". Це забезпечить безперебійне функціонування очисних споруд, сприятиме покращенню надання послуг.

За інформацією: Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *