Вінниця стала ще більш привабливою для інвестицій, – фахівці «IBI-Rating»

Новини Вінниці

Відзнаку рейтингового агентства «IBI-Rating» про підвищення інвестиційної привабливості Вінниці вручили сьогодні, 2 серпня, міському голові Сергієві Моргунову. В минулому році фахівці зафіксували зростання низки показників, деякі з них навіть були більші за середні по Україні. Тому було прийнято колегіальне рішення підвищити рейтинг інвестиційної привабливості Вінниці до рівня invA.

«2015 році місто наростило багато показників, серед них – обсяг реалізації промислової продукції. Тут приріст становив 64%. Це дуже гарний показник, ми працюємо з багатьма містами, і такого показника серед наших міст-партнерів не було. Також варто відзначити зростання експорту. У Вінниці дещо інша динаміка порівняно з іншими містами, де впав товарооборот. Тут знижується показник імпорту, проте росте експорт продукції та послуг. Ми фіксуємо збільшення вінницькими підприємствами постачання товарів та послуг у країни ЄС», – розповів директор муніципального департаменту Рейтингового агентства «ІВІ-Рейтинг» Дмитро Задесенець

 

«Також Вінниця має дуже потужний промисловий потенціал. В 2015 році показник співвідношення реалізації промислової продукції на душу населення вперше перевищує загальноукраїнський показник. У Вінниці на душу населення приходиться 38 тисяч реалізованої продукції, тоді як в середньому по Україні – 35 тисяч», – додав експерт.

Також аналітики відзначили, що демографічна ситуація у Вінниці є більш стабільною, ніж в середньому по Україні. Мова йде і про природній приріст  населення, і про міграційний.  За словами представників рейтингового агентства, в багатьох містах України як західного регіону, так і східного, спостерігається зворотна динаміка. А Вінниця вирізняється серед міст позитивним приростом. Також у нашому місті фіксується зростання кількості учнів та студентів, і це робить обласний центр більш конкурентоспроможним у напрямку залучення інвесторів, які досить серйозно розглядають питання підбору персоналу.

Також «IBI-Rating» повідомив про підвищення кредитного рейтингу Вінниці одразу на два рівні – з рівня uaBBB до uaА-, зі збереженням прогнозу «стабільний». Цьому зокрема сприяли стійка динаміка зростання надходжень до міського бюджету протягом останніх років та інші чинники.

Міський голова Сергій Моргунов підтвердив, що міська влада зацікавлена в розвитку економіки міста та залученні інвестицій.

«Хочу зазначити, що позитивні показники – це зокрема результати бюджетної децентралізації. Саме це дає нам можливість реалізувати багато речей, направляти додаткові фінансові ресурси на капітальні видатки, на інфраструктурні проекти, на підтримку соціального блоку міста. Ми прогнозуємо розвиток промислового потенціалу Вінниці. В цьому році розпочалось будівництво нового заводу UBC Group. А наш індустріальний парк включено в загальнодержавний реєстр індустріальних парків країни. Ми розпочали роботу по розробці бренду міста і маркетингової стратегії. Все це елементи системної роботи по розвитку міста. Ми маємо чіткі цілі і бачимо, куди і як далі рухатись», – сказав Серій Моргунов.

Представники рейтингового агентства в свою чергу зазначили, що вже на сьогодні спостерігається, що у поточному році показники соціально-економічного розвитку міста знову зростуть, тож цілком можливо, що в наступному році місто не лише утримає сьогоднішні позиції, а й знову підвищить рівень інвестиційної привабливості.

1 коментар на “Вінниця стала ще більш привабливою для інвестицій, – фахівці «IBI-Rating»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *