На Вінниччині пенсіонерів у 1,5 разів більше, ніж працюючих

Новини Вінниці

На Вінниччині кількість пенсіонерів перевищує кількість працюючих в 1,5 рази. Про це повідомила начальник Головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області Олена Корчака.

За її словами на території області за даними фіскальної служби станом на 1 червня чисельність застрахованих осіб складає 327,7 тисяч, а пенсіонерів 492,2 тис.

“Тобто, кількість пенсіонерів перевищує кількість працюючих в 1,5 рази, а в Літинському, Ямпільському, Бершадському та Шаргородському об’єднаних районах більше ніж в 2,5 рази. Водночас, фінансова стабільність солідарної пенсійної системи визначається співвідношенням між чисельністю зайнятого населення і пенсіонерів. Навантаження на працездатне населення з боку осіб пенсійного віку стійко зростає”, — підкреслила Олена Корчака.

Посадовець додала, що зростання фонду оплати праці можна досягнути за рахунок збільшення чисельності застрахованих осіб або шляхом підвищення заробітної плати.

“Легалізація зарплати це один із прихованих резервів наповнення бюджету фонду. Однак кожен чотирнадцятий працюючий у Вінницькій області (7,2%) отримує заробіток у розмірі менше або на рівні мінімальної зарплати за повністю відпрацьований місяць. Більше тисячі керівників отримують заробітну плату у розмірі мінімальної, при детальному дослідженні можу зазначити що деякі з них очолюють підприємства з кількістю 100 і більше працівників”, — підкреслила Олена Корчака.

Водночас, за її словами всі пенсії за 7 місяців поточного року виплачено вчасно та в повному обсязі, спрямувавши на ці цілі лише у Вінницькій області 5,5 млрд грн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *