90 призовників склали присягу у вінницькій військовій частині 3008

Новини Вінниці

У Вінниці 90 призовників, які поповнять лави Збройних сил України, склали присягу у військовій частині 3008. Перед церемонією вони вшанували загиблих бійців хвилиною мовчання. 

– Для мене сьогодні визначний день, – каже 19 річний військовослужбовець військової частини 3008 Владислав Крушильницький. – Я з дитинства мріяв стати військовослужбовцем. Закінчив школу, потім пішов у Вінницьке училище №1, отримав диплом ювеліра, але так і не працював за фахом. Мене приваблювала армія. Тому вирішив стати контрактником. І ось я сьогодні приймаю присягу на вірність свого народу. Ви не уявляєте, яка радість мене переповнює.

38 з призовників  – контрактники, серед яких – 3 жінки. Решта – призовники на строкову службу.

– Хоча я сьогодні не в сукні, а у військових штанах, і не на підборах, а у берцях – це все одно величезне свято для мене, – каже Альбіна Гальченюк, військовослужбовець військової частини 3008. – Я закінчила Вінницький педуніверситет, у мене в сім’ї не було військових. Я – перша.  Проте, не можу бути байдужою, коли ворог забирає мою країну і вбиває наших хлопців. Тому я одягаю військову форму і готова йти захищати країну.

Після складання присяги військові ще два тижні у Вінниці будуть проходити навчання, далі розділяться по військових підрозділах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *