В пологових будинках Вінниччини видали 450 свідоцтв про народження за три місяці

Новини Вінниці

За три місяці в пологових будинках Вінниччини батьки новонароджених отримали 450 свідоцтв про народження. На сьогодні найбільше зареєстровано малюків в пологових будинках Шаргорода, Погребища, м.Ладижин та м.Могилів-Подільський.

Про це повідомила начальник відділу державної реєстрації актів цивільного стану головного територіального управління юстиції в області Альона Єфіменко.

“У Вінниці були технічні проблеми протягом червня, адже у пологових будинках проводилися ремонти. На сьогодні уже всі запрацювали на повну, і приблизно в день по 9 свідоцтв видається саме у пологових обласного центру. Адже основна кількість діток народжується у Вінниці, так у другому кварталі у місті зареєстровано 1155 діток із 3603 по всій Вінницькій області”, — зазначила Альона Єфіменко.

На Вінниччині перший фронт-офіс, де за 24 години можна отримати свідоцтва про народження дитини запрацював у жовтні минулого року при Вінницькому міському клінічному пологовому будинку №2.

“Цьогоріч зазначений сервіс охопив всі пологові будинки Вінницької області. На сьогодні виїзний прийом здійснюється працівниками 26 відділів області, на території яких розміщенні пологові будинки у 25 пологових будинках. В нас є такі районні центри де немає пологових будинків, це маленькі райцентри”, — каже Альона Єфіменко.

За її словами, така послуга зручна, батькам не треба стояти у чергах для того, щоб отримати перший документ новонародженого малюка. Для цього мамі дитини достатньо заповнити відповідну заяву в кабінеті працівника юстиції, який працюватиме при кожному пологовому будинку.

“Потрібно мати два паспорти – матері, батька і свідоцтво про одруження, якщо дитинка народилася в шлюбі. Ну і, звичайно, визначитися з іменем дитини. Решту зроблять працівники відділів державної реєстрації за добу”, — наголосила керівник відділу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *