Підтвердилася фальсифікація ФСБ допінг-проб російських олімпійців

Новини Світу

Всесвітнє антидопінгове агенство (ВАДА) підтвердило факт вживання допінгу російськими спортсменами під час Олімпіади 2014 року в Сочі.

Про це заявив голова комісії агенства з розслідування махінацій з допінг-пробами Річард Макларен під час прес-конференції в Торонто.

Комісія знайшла підтвердження свідченням колишнього голови Московської антидопінгової лабораторії Григорія Родченкова. В інтерв'ю газеті The New York Times він заявив, що не менше 15 російських олімпійських чемпіонів вживали допінг, а він власноруч готував допінг для атлетів.

Зазначається, що список спортсменів, для яких потрібно було готувати допінг, Родченкову передавало російське Міністерство спорту, а увесь процес контролювали спецслужби.

Зокрема, йдеться про підміну результатів допінг-тестів, що дозволяло спортсменам брати участь в Олімпіаді, незважаючи на вживання заборонених речовин. ВАДА пов'язує політику організації вживання допінгу з діяльністю російської ФСБ.

За результатами досліджень комісія ВАДА повинна вирішити питання щодо допуску всієї збірної РФ до Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро. Повідомлень від ЗМІ про будь-яке рішення комісії ще не надходило.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *