Депутат Вінницької облради Яремчук став фігурантом скандалу через неправильну парковку

Новини Вінниці

Вранці 17 червня депутат Вінницької облради від «Опозиційного блоку» Юрій Яремчук припаркував свою «Honda» занадто близько до «зебри», що і призвело до «конфлікту» з патрульної поліцією, який незабаром став ТОП-темою. Порушник визнав свою провину, але при цьому запевняє, що сам інцидент обріс масою здогадок, а штраф в 400 гривень він може дозволити собі заплатити, не вдаючись до «заступництва» колег по депутатському корпусу. При цьому він запевняє, що ніхто не збирався вивозити на штрафмайданчик іномарку, а евакуатор лише пропонував свої послуги.

Першим про інцидент написав в Facebook представник коаліції громадських організацій «Ніка» Станіслав Нижник-Оскольський. За його словами, приблизно в 11.00 автомобіль був припаркований в 1,5-2 метрах від пішохідного переходу біля залізничного вокзалу. Водій, яким виявився депутат облради Юрій Яремчук, став «козиряти» своїм статусом, але не зміг показати техпаспорт на машину. Нібито втратив документи. В результаті патрульні все ж склали протокол на порушника. Але головне, що депутат занадто емоційно сперечався з патрульною поліцією, що і привернуло увагу багатьох людей.

Як пише vlasno.info, водій пред'явив довіреність від підприємства, а оригінал документів, виданий МРЕВ, показати не зміг. У зв'язку з цим поліція і викликала евакуатор. Тоді нібито Ю. Яремчук став дзвонити всім, кому міг – «підняв на вуха всю Вінницю». У соцмережах, коментуючи цей інцидент, деякі вінничани, заявляючи, що стали очевидцями, запевняють, що депутат дзвонив колегам з фракції ВО «Свобода» …

Як пояснив сам порушник, він визнає, що залишив машину занадто близько до пішохідного переходу, але в іншому запевняє, що інцидент «роздутий» політичними опонентами з БПП.

«Зі мною розбиралися дві години. Я пред'явив довіреність на документи, які загублені. Машина належить фірмі моєї дружини. До речі, вона тоді теж перебувала поруч. Дружина колись купила автомобіль, потім оформила його на фірму, але з 2008 року я на ньому їжджу. У вівторок поїду оформляти документи. Кому я міг дзвонити? «Свободівцям»? Слухайте, Андрій Вигонюк зараз відпочиває в Італії. У нього відпустка. А Олексій Фурман знаходиться в Німеччині. Це ж всі знають … Тому їх 15 липня на сесії облради не було. Повірте, я цілком можу заплатити 400 гривень штрафу за неправильну парковку, і не стану через цієї суми комусь дзвонити … », – дослівно сказав Яремчук.

Яремчук пояснює, що перш ніж штрафувати, потрібно зробити додаткові місця для паркування. Мовляв, по неділях припаркуватися біля вокзалу ніде.

«Моя дружина на восьмому місяці вагітності. Ми сходили на ринок за помідорами і болгарським перцем для дому та моїх старих батьків. А коли повернулися, то змушені були дві години розбиратися. Я їм казав, що в наступний раз поставлю авто на клумбі, тоді вони не помітять порушення. Але ніхто «Хонду» не збирався вивозити на штрафмайданчик. Не вірте. Евакуатор приїхав практично відразу, щоб запропонувати свої послуги. Він же заробляє цим «сервісом». Але підстав для арешту не виявилося, і йому довелося ні з чим виїхати », – доповнює порушник.

Ігор Заїковатий, «Реал»

Фото – vlasno.info

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *