120 призовників та контрактників Вінниччини склали військову присягу

Новини Вінниці

У суботу,10 липня понад 120 призовників та контрактників військової частини 3008 склали присягу на вірність Україні.

Усе  відбувалося  на плацу військової частини. На свято запрошувалися  рідні, близькі та друзі військовослужбовців.  Урочистості  розпочалося   виносом бойового прапору частини під святковий марш. Усі військовослужбовці вишикувалися на плацу.

До солдатів звернувся з привітальним словом командир  частини 3008  Сергій Мамченко:

– Сьогодні у Вас один із визначних днів у вашому житті. Адже присягу складають раз у житті, на вірність свого народу.  Ви повинні про це пам’ятати. Від сьогодні, для кожного з вас починається новий етап життя. Склавши присягу на вірність свого народу ви зобов»язуєтеся служити державі, захищати її та боронити від будь-якого ворога.  За 2 роки  конфлікту у зоні АТО, бійці нашої частини показали відважність, мужність та сміливість. Щодня ми пам’ятаємо і тих  наших військовослужбовців, які ціною свого життя захищали Україну. Давай пом’янемо їх хвилиною мовчання, – попросив полковник.

Усі присутні вшанували загиблих бійців хвилиною мовчання.  Після того розпочалася церемонія складання присяги.  Солдати по двох виходили на середину плачу і зачитували текст присяги

– Для мене сьогодні визначний день, – каже 19 річний військовослужбовець військової частини 3008 Владислав Крушильницький. – Я з дитинства мріяв стати військовослужбовцем. Закінчив школу, потім пішов у Вінницьке училище №1, отримав диплом ювеліра, але так і не працював за фахом. Мене приваблювала армія. Тому вирішив стати контрактником. І ось я сьогодні приймаю присягу на вірність свого народу. Ви не уявляєте, яка радість мене переповнює.

Бійців склали присягу на вірність українському народу. 38  з них – контрактники, серед яких – 3 жінки. Решта – призовники на строкову службу.

– Хоча я сьогодні не в сукні, а у військових штанах і не на підборах, а у берцях – це все одно величезне свято для мене. – каже Альбіна Гальченюк, військовослужбовець військової частини 3008. Я закінчила Вінницький педуніверситет, у мене в сім’ї не було військових. Я – перша.  Проте не можу сидіти байдужою коли ворог забирає мою країну і вбиває наших хлопців. Тому одягнула військову форму і готова йти на схід захищати країну. ми покажемо ворогу, що ми незламні і виженемо його з нашої території. Бо це наша країна!

Після прийняття присяги військові зробили почесний круг маршем . Завершив святкову ходу військовий оркестр.

Військових поділять на 2 частини. Контрактники підуть на посилене навчання,  при потребі відправлять у зону АТО. Призовники нестимуть службу на території Вінницької області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *