У Вінниці підприємці обговорювали податкову лібералізацію

Новини Вінниці

8 липня  у Вінниці відбувся  круглий стіл з обговорення пропозицій до ЗУ  «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо податкової лібералізації»  та усунення перешкод  для інвестиційної привабливості  регіону та країни.

Зустріч проходила  за участі представників місцевої  та центральної влади, ГУ ДФС у Вінницькій області, експертів, представників ТВ АППУ у Вінницькій області, підприємців, керівників підприємств, громадських активістів.

Ініціаторами круглого столу виступили Територіальне відділення « Асоціації платників податків» у Вінницькій області  та народний депутат-вінничанин Сергій Кудлаєнко.

«Сьогодні ми повинні згуртуватись , активно обговорити і ініціювати зміни до Податкового кодексу, щоб не втратити час і прийняти сталі умови роботи на наступний рік до прийняття  Бюджету 2017. Крім того є поточні питання, які через неефективність роботи парламенту не  були вирішені своєчасно , це скасування звітності для роздрібної торгівлі акцизними товарами. Я підготував новий законопроект разом з колегами №4841 і ми сподіваємось він буде прийнятий в найкоротші строки», – зазначив парламенетарій..

В обговоренні взяли участь експерти  Громадської  ради при  ДФС , Міністерстві фінансів України  ( м.Київ) Тетяна Шевцова та Олександр Шемяткін, які представили  концепцію  реформи системи оподаткування.

За словами експертів ,  запропоновані зміни є початком справжньої реформи. Серед пропозицій –  оподаткування розподіленого прибутку, підвищення порогу для переходу на ЄП до 5млн, деофшоризація,  електронне  адміністрування  та інш.

« Естонія, що перейшла на таку систему оподаткування, а це податок  з т.зв.виведеного капіталу, ні в якому разі не повернеться до старої системи, тому що вона ефективна», – розповіла  експертка, Тетяна Шевцова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *