У Вінниці патрульна поліція програла у суді громадянину

Новини Вінниці

Вінницький апеляційний адміністративний суд виніс рішення на користь громадянина.

Суд першої інстанції залишив позовну заяву без розгляду, вважаючи, що адміністративний позов, поданий після закінчення строків, установлених законом.

ВААС звернув увагу, що в даному випадку перебіг процесуального строку починається з наступного дня після відповідної календарної дати або настання події, з якою пов’язано його початок – тобто з моменту складення постанови інспектором роти патрульної поліції. Останнім днем строку, який закінчується вказівкою на певний день, вважається цей день.

  • Якщо закінчення строку припадає на вихідний, святковий чи інший неробочий день, останнім днем строку є перший після нього робочий день.

Колегія суддів відзначила момент подачі позовної заяви на поштове відділення, і врахувавши відмітку штемпеля на конверті, підтвердила, що позивач не пропустив строк звернення до суду.

Так, слідуючи доктрині Європейського суду з прав людини, ВААС направив справу до суду першої інстанції для продовження розгляду, таким чином захистивши право позивача на доступ до правосуддя.

Зі змістом судового рішення за результатами апеляційного перегляду справи № 727/3408/16-а можна ознайомитись у Єдиному державному реєстрі судових рішень http://reyestr.court.gov.ua/.

За інформацією: прес-служба ВААС

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *