Поліція щодня знаходить макові посіви на присадибних ділянках вінничан

Новини Вінниці

В ході проведення відпрацювання у Могилів-Подільському, Мурованокуриловецькому районах області та у місті Вінниці правоохоронці вилучили 903 кущі снотворного маку. Заборонені рослини жителі вирощували на власних присадибних ділянках.

7 липня  в місті Вінниці по вулиці Ігоря Сікорського під час огляду домогосподарства 54-річного місцевого жителя працівники поліції на присадибній ділянці виявили 308 кущі снотворного маку.
Цього ж дня у селі Оленівка Могилів-Подільського району на ділянці, розташованій поряд з домогосподарством 75-річної місцевої мешканки, правоохоронці вилучили 120 рослини маку.

У Мурованокуриловецькому районі в селі Конищів поліцейські виявили незаконний посів маку у кількості 475 кущів. На присадибній ділянці рослини вирощувала 69-річна місцева жителька.
За словами правопорушників наркотичні рослини вони вирощували та зберігали виключно для власних потреб.

Вилучені рослини направлені на експертизу.

За даними фактами слідчими відділами міліції відкриті кримінальні провадження за ч. 1 ст. 310 КК України ( незаконний посів або вирощування снотворного маку чи конопель). За таке правопорушення передбачено покарання до 3 років обмеження волі.

Працівники поліції попереджують, що при виявленні факту незаконного посіву або незаконного вирощування снотворного маку від 100 рослин, чи конопель від 10 рослин, на підставі статті 310 Кримінального кодексу України особа буде нести кримінальну відповідальність.

За інформацією: Відділ комунікації ГУНП
у Вінницькій області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *