Темп виробництва валової продукції сільського господарства Вінницької області (в постійних цінах 2010 року) за січень-травень 2016 року становив 105,6% (в минулому році 111,7%). Про це УНН-Центрповідомили у Головному управлінні статистики у Вінницькій області.
Серед регіонів України Вінниччина зайняла перше місце за обсягом виробництва валової продукції сільського господарства і за темпом виробництва валової продукції та друге місце — у розрахунку на одну особу.
За січень-травень 2016 року господарства всіх категорій Вінниччини реалізували на забій худоби та птиці в живій вазі 191,4 тис. т, виробили молока всіх видів — 332,8 тис. т та отримали яєць від птиці всіх видів — 382,3 млн шт.
Серед областей України Вінницька область займає перше місце за обсягами виробництва м’яса і молока та четверте місце за обсягом виробництва яєць.