Виявляється, аби спробувати справжню моцарелу, не потрібно їхати до Італії. Можна завітати до Вінниці – тут цей смачний і легкий сир готує корінний італієць Мауріцио Перкуоко. Невелике виробництво він контролює особисто.
«Виготовленням моцарели я займаюся вже 41 рік. Її готую виключно сам, бо лише те, що зроблено своїми руками, буде найсмачнішим», – каже Мауріцио.
А вартість вінницьких сирів вдвічі дешевше закордонних аналогів. Та супермаркети не беруться її продавати, бо Мауріцио виготовляє сир без хімічних добавок, а тому термін зберігання моцарели – 2 дні. Продається продукція італійського сировара лише у двох фірмових магазинах Вінниці.
Деталі – у сюжеті каналу «Україна»